joi, 25 iunie 2009

Baclava



500 g foi de placinta;
400 g nuci macinate;
200 g zahar tos;
4-5 linguri de ulei.

Pentru sirop:
2 linguri de miere de albine, 300 g zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de vaniliei, esenta de migdale, o lingurita de scortisoara macinata.

Intr-o tava unsa cu ulei se intind 3 foi de placinta (fiecare in parte fiind unsa cu putin ulei pe toata suprafata). Deasupra se presara zahar tos si nuca macinata. Se adauga iar 3 foi de placinta unse cu ulei, iar nuca si zahar ... si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de foi de placinta. Se unge bine foaia de deasupra cu ulei (se unge bine pentru ca altfel se usuca foaia in cuptor si se se indoaie), se portioneaza baclavaua cu un cutit bine ascutit si se introduce tava la cuptor pentru 20-30 minute.

Se prepara si siropul intre timp: se pun la fiert 250 ml de apa cu 300 g zahar si 2 linguri miere. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga si restul ingredientelor (pe care le-am scris mai sus).

Cand baclavaua este rumenita, se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul clocotit.

Se lasa cam vreo ora-doua sa patrunda bine siropul in ea (a doua zi e si mai buna) si se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu