joi, 7 mai 2009

Curcan umplut


Curcan umplut
Avem nevoie de una bucata oratanie pe nume curcan, iar pentru compozitie de:
- ficatei de pui - 700 - 800 gr
- kaizer - 500 gr
- ciuperci - 1 cutie
- rosii - 4 buc
- 3 oua
- 3 cepe
- condimente
- ulei
Ficatul il taiem cubulete de 1 cm. Restul...kaizerul, ceapa, rosiile foarte marunt taiate...se calesc toate, nu foarte mult totusi, pana nu mai iese sange de la ficat. Dupa aceea la lasam sa se racoreasca putin si apoi incorporam ouale si condimentam cu sare, piper si putin curry daca va place ca si mie mai condimentat. Indesam compozitia inauntrul curcanului si prindem pielea de la gat si intre picioare cu scobitori. Preferabil legati picioarele cat mai apropiate ca sa nu avem surprize la cuptor.Il punem direct in tava si il acoperim cu folie de aluminiu. La cuptor… cam 45 de minute il lasam la foc maxim dupa aceea scoatem folia si il umezim cu zeama ce se lasa in tava cu ajutorul unei linguri… dam focul la mediu si il lasam 4-5 ore in functie de greutatea oratanii. Din cand in cand stropim curcanul cu zeama din tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu